یکشنبه، مهر ۰۹، ۱۳۹۱

خارج شدن از فهرست گروه های تروریستی، فرصتی دیگر برای بازنگری سازمان مجاهدین در فکر و عملِ خود

وزارت امور خارجه آمریکا روز جمعه 28 سپتامبر 2012 اعلام کرد نام سازمان مجاهدین خلق ایران را از فهرست گروه های تروریستی این کشور خارج کرده است.
به نقل از خبرگزاری ها، وزارت خارجه آمریکا طی بیانیه ای که در همین مورد صادر کرده است یادآور شد که دارایی های این سازمان در آمریکا آزاد شده و دیگر محدودیت های حقوقی برای فعالیت اقتصادی آنها وجود ندارد.
بیانیه یادشده تأکید کرد که این اقدام آمریکا به معنای فراموش کردن اقدامات تروریستی سازمان مجاهدین خلق در گذشته، از جمله در دهه هفتاد و نود میلادی نیست.
وزارت خارجه آمریکا در این بیانیه نسبت به رفتار درونی سازمان مجاهدین نسبت به اعضای خود و آزار آنان ابراز نگرانی کرده است. در این بیانیه آمده است که این تصمیم بر اساس «اقدام سازمان مجاهدین خلق در محکوم کردن علنی خشونت، عدم تأیید هرگونه اقدام تروریستی توسط این سازمان در دهه اخیر» و هم چنین «همکاری مسالمت آمیز» مجاهدین در بستن اردوگاه اشرف در عراق اتخاذ شده است.
اتحادیه اروپا پیش از این سازمان مجاهدین خلق را از فهرست گروه های تروریستی خود خارج کرده بود.
اینک فرصت دیگری در اختیار رهبری مجاهدین و اعضای آن قرار می گیرد تا با بازنگری در اندیشه راهنمای خود که تنها با شعار درباره دمکراسی و حقوق بشر تغییر نمی کند، به یک خانه تکانی اساسی در ساختار سازمانی خود پرداخته و فکر و عمل خود را با مطالبات واقعی مردم ایران و جهان مدرن هماهنگ سازند. این در حالیست که می توان این اقدام ایالات متحده آمریکا را که حرف اش از مدتها پیش مطرح بود، به تغییر و تحولاتی ربط داد که مسیر آنها به شدت علیه جمهوری اسلامی هدایت می شود. غرب و به ویژه آمریکا همواره از سازمان مجاهدین به عنوان یک اهرم فشار و همزمان مماشات در رابطه با رژیم جمهوری اسلامی در ایران استفاده کرده است.

سازمان مجاهدین هنوز نتوانسته چهره و عملکرد خود را در افکار عمومی ایران و جهان از یک سازمان نظامی و شبه نظامی به یک جریان سیاسی مدافع دمکراسی و حقوق بشر تغییر دهد. شاید بسته شدن اردوگاه اشرف در عراق که آخرین پایگاه باقی مانده از گذشته این سازمان به شمار می رفت، بتواند رهبری و بدنه این سازمانِ ایدئولوژیک را با جهانِ امروز و ارزش های دمکراتیک و بشردوستانه همساز کند.