دکتر مسعود مردانی، عضو کمیته کشوری ایدز با استناد به مطالعات انجام شده به ایسنا میگوید: «نتایج مطالعهای که دو سال گذشته در کشور انجام شد، حاکی از آن است که سن ابتلا به ایدز پایین آمده و به زیر ۲۰ سال کاهش یافته است و معمولا جوانان بین ۲۰ تا ۴۰ سالگی به این بیماری مبتلا میشوند.»
در این میان موضوعی که بیش از پیش رخ مینماید و نگرانی دستاندرکاران سلامت کشور را برانگیخته افزایش ابتلای زنان و همچنین تغییر الگوی انتقال بیماری و نگرانی از بروز موج سوم ایدز به دلیل ارتباطات جنسی محافظت نشده است؛ چرا که جمعیت کنونی کشور جمعیتی جوان بوده و خطر افزایش استفاده از روانگردانها و تاثیر غیرمستقیم آن در ارتباطات جنسی ناسالم بر شدت این نگرانیها میافزاید. به طوری که به گفته دکتر مردانی در مقایسه با ۱۰ سال گذشته میزان ابتلا در زنان حدود ۱۰ برابر افزایش داشته و زنان بیش از مردان به این بیماری دچار شدهاند. وی معتقد است این موضوع گواه آن است که راه انتقال HIV/AIDS در حال تغییر از سمت استفاده از سرنگ مشترک در معتادان تزریقی به طرف انتقال جنسی است و آن را خطری برای جوانان و نوجوانان به عنوان قشر غالب جمعیت کنونی کشور میداند.
دکتر مرضیه وحیددستجردی نیز از همان ماههای ابتدایی که سکان هدایت وزارت بهداشت را در دست گرفت، ایدز در کشور را به «آتشفشانی خاموش» تعبیر کرد و نسبت به تغییر الگوی انتقال آن و افزایش موارد در زنان هشدار داد. وی میگوید: «هر چند رشد تزریقی ایدز را تقریبا در کشور کنترل کردهایم اما رشد انتقال ایدز از طریق جنسی خیلی بیشتر شده است.»
وزیر بهداشت همچنین نسبت به انتقال ایدز از طریق زنان روسپی هشدار داد و گفت: «هر فرد به ویژه زنان خیابانی میتوانند به طور متوسط پنج نفر را مبتلا کنند و اگر روند رشد ایدز از طریق روابط جنسی ناسالم ادامه یابد در آینده با مشکل مواجه خواهیم شد.»