هفته گذشته سخنگوی طالبان در ایمیل زدن اشتباهی انجام داد که میتوانست برای آن گروه تروریستی بسیار گران تمام شود.
اما این اشتباه چه بود؟ طالبان، گروه تروریستی افغان، فرق بین CC و BCC را نمیدانسته است.
سیسی یا کاربن کپی، حالتی است که در آن وقتی کپی از یک ایمیل را به نشانی دیگری هم میفرستید، همه چیز علنی اتفاق میافتد و در مقابل گزینه بیسیسی، حالتی است که هر کدام از مخاطبان نامه از حضور دیگری آگاه نیستند.
بسیار اتفاق افتاده که در ایمیلهای گروهی ایرانی هم این نکته رعایت نشده است و فرد مخاطب میتوانسته بفهمد مثلا فلان بیانیه سیاسی برای چه دسته و گروهی ارسال شده است.
این اشتباه را آخرین بار، قاری یوسف احمدی، سخنگوی طالبان وقتی مرتکب شد که برای جمعی از روزنامهنگاران بیانیه میفرستاد. البته این گروه واقعا شانس آورد که جز نشانی پست الکترونیک ۵۰۰ روزنامهنگار، چیر دیگری میان آنها نبود (یا لا اقل تا الان اعلام نشده که بوده).
البته در این مورد مصطفی کاظمی یک روزنامهنگار افغان، که هر ۴ ایمیل او در میان فهرست ایمیلهای طالبان بوده است، در توییتر خود احساس خطر کرده است.
طالبان یک گروه تروریستی است و جهان از افشای اسرار طالبان، امنتر میشود اما اینکه ایمیل شما و محتویات آن، یا اسامی افرادی که به آنها یک ایمیل مشترک را فرستادهاید افشا شود ممکن است برای شما یا دوستان و همگروهیهایتان خوشایند نباشد.
فرض کنید یک گروه خیریه دارید که افراد تمایلی به شناخته شدن ندارند و این کار را ریا میدانند، قطعا انتشار اسامی آنها برای هم بخشی از این کار خیرخواهانه را زیر سوال میبرد. یا شرکتی دارید که محصولی را (مثلا نرمافزار حسابداری)میفروشد مشتریان آن بهتر است همدیگر را نشناسند، با این اشتباه جزئی، امنیت سیستم خود را زیر سوال میبرید.