شنبه، دی ۰۹، ۱۳۹۱

تایمز: ایران در باره ارتباط مرگ یک پسر با تحریم، دروغ گفته بود

image
روزنامه تایمز لندن، بعد از بررسی ادعای جمهوری اسلامی در ارتباط با مرگ یک شهروند ایرانی به خاطر تحریم‌های دارویی، دولت ایران را «دو رو» و«درمانده» خوانده است. بر اساس گزارش تایمز، مرگ منوچهر اسماعیلی لیوسی ربطی به تحریم‌ها نداشته است.

به گزارش تایمز لندن، منوچهر اسماعیلی لیوسی پس از مرگ، ناخواسته به یک چهره جهانی و نمادی برای مظلومیت هر چه بیشتر ایران در اثر تحریم‌های غیرانسانی غرب برعلیه ایران تبدیل شد. اما پنج هفته پس از خبر مرگ این نوجوان آنچه برملا شده دورویی و درماندگی دولت ایران است که تلاش می‌کند پی آمدهای فساد و ناکارآمدی خود را که منجر به یک بحران بهداشتی و به خطر افتادن جان شهروندانش شده است را به گردن دیگران بیاندازد.
ادعا شده بود که منوچهر، نوجوان ۱۵ ساله مبتلا به هموفیلی در ماه نوامبر پس از یک خو‌ن‌ریزی غیرقابل کنترل بر اثر یک جراحت به بیمارستانی در دزفول در جنوب غرب ایران منتقل شده بود و گفته شده بود که دکترهای بیمارستان داروی مداوای وی را نداشتند و نتوانستند جان او را نجات دهند.
مسوولین و رسانه‌های دولتی بلافاصله به فکر سوء استفاده از این فاجعه افتادند و او را به عنوان اولین شهروندی که مرگش در رابطه مستقیم با تحریم‌های غرب برای جلوگیری از برنامه‌های هسته ایران بوده معرفی کردند.
احمد قویدل رییس انجمن بیماران هموفیلی ایران گفت: «آمریکا و اتحادیه اروپا پشت سر وضع این قوانین هستند که در عمل منجر به تحریم‌های غذایی و دارویی می‌شوند که مثلا در لیست تحریم‌ها نمی‌باشند».

این خبر البته یک فاجعه انسانی بود اما آنگونه که گزارش شده بود حقیقت نداشت.
تماس‌های روزنامه با منابعی در دزفول تایید کرد که منوچهر در حین كوهنوردی سقوط کرده بود و جراحت باعث خونریزی او می‌شود. تقریبا دو ساعت طول می‌کشد تا او را به بیمارستان برسانند اما دیگر .آنقدر خون‌ریزی کرده بود که امکان نجات او وجود نداشت
کمبود دارو در ایران البته واقعی است. آمار دولتی که به‌ دست تایمز رسیده تایید می‌کند که ایران تنها برای صد روز ذخیره دارویی دارد و داروی بیهوشی در بسیاری از بیمارستان‌ها موجود نیست، اما کمپینی که پس از مرگ منوچهر آغاز شد وسیله‌ای شد برای اشتیاق مقامات ایران تا تحریم‌ها را مقصر اصلی بحران دارویی در ایران نامند و توجه جهانیان را از مخلوط مرگ آور سوء مدیریت و فساد در قلب دولت بسوی تحریم‌ها جلب کند.
آنها از هر فرصتی استفاده می‌کنند. کارمندان پزشکی در شهر کرج از رویدادی در کرج گزارش کردند که طی آن یک زن ۴۲ ساله در اثر سکته می‌میرد. مسوولین با خانواده این زن تماس می‌گیرند و پیشنهاد می‌کنند که در ازا دریافت هزینه‌های کفن و دفن اجازه داده شود تا از مراسم خاکسپاری فیلمبرداری شود. از خواهر این زن خواسته بودند که یک پیام ضبط شده از کنار قبر خواهرش به اوباما تهیه کند و اعلام کند که علت مرگ خواهرش تحریم‌های اوباما بود، اما خانواده این زن زیر بار این پیشنهاد نرفتند.
مرگ این زن هیچ ربطی به کمبود دارو نداشت، آنها[دولت] فقط‌ می‌خواستند از سوگ و غم دیگران سوء استفاده کنند.
یک منبع ایرانی به تایمز گفت مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت ایران، بارها بر علیه عدم پرداخت ارز از سوی دولت به وزارت بهداشت فریاد برآورده دو ملیارد دلار ارز که به وزارت بهداشت قول داده شده بود هرگز محقق نشد. عکس العمل رژیم به افشاگری‌های وزیر بهداشت، تهدید به استیضاح‌ او بوده (وزیر بهداشت دیروز برکنار شد). واردات دارویی در لیست تحریم‌ها قرار ندارند اما دولت بودجه وزارت بهداشت را کاهش داده، در حالیکه سپاه پاسداران همچنان به سودجویی از این وضعیت می‌پردازد.
ارز دولتی که از سوی دولت ایران برای خرید مایحتاج غذا و دارو برای کاهش عواقب سقوط پول ملی در نظر گرفته شده است در عوض از سوی سپاه پاسداران به اهرمی .دیگر برای سودجویی تبدیل شده که از طریق آن ماشین‌ها و کالاهای لوکس وارد می‌شوند
مقامات رژیم همچنان از بهترین مراقبت‌های پزشکی و بهداشتی  درجه یک برخوردار هستند در حالی‌ که بودجه پزشکی شهروندان عادی را تحت فشار گذاشته است. اضافه خریدهای دارویی و پزشکی بیمارستان‌های سپاه در بازار سیاه به فروش می‌روند و به سه برابر قیمت به شهروندان و شرکت‌های طبی فروخته می‌شود.