سعید مرتضوی بازداشت شد
شامگاه دوشنبه شانزدهم بهمنماه (سوم فوریه)، «سعید مرتضوی» بازداشت شد.
«خبرگزاری فارس» که ابتدا این خبر را در وبسایت خود منتشر و دقایقی بعد آنرا حذف کرد، در گزارشی مجدد، دلیل بازداشت «سعید مرتضوی» را نامعلوم خواند و «سایت دادسرای عمومی و انقلاب تهران» نیز در خبری یک خطی، تنها از بازداشت وی خبر داده است.
یک روز پیشتر، نوار گفتوگوی وی با «فاضل لاریجانی»، برادر روسای دو قوه قضاییه و مقننه در صحن علنی مجلس شورای اسلامی، توسط «محمود احمدینژاد» پخش شد و جنجال سیاسی متعاقب آن در فضای سیاسی ایران ادامه دارد. «فاضل لاریجانی» گفته بود که از مرتضوی و احمدینژاد شکایت خواهد کرد. هنوز معلوم نیست که آیا بازداشت «سعید مرتضوی» به دلیل چنین شکایتی صورت گرفته و یا اتهامات پیشین او در رابطه با جانباختگان بازداشتگاه کهریزک علت دستگیری وی بوده است.
فارس خبر داده که مرتضوی به هنگام خروج از محل کار خود بازداشت شده و معاون دادستان تهران در هنگام بازداشت وی در محل حضور داشتهاست. گفته میشود که «سعید مرتضوی» پس از بازداشت به زندان اوین منتقل شده است.
روز نوزدهم آذرماه اعلام شده بود که دادگاه دوم پرونده متهمان کهریزک درشعبه ٧۶ دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی «سیامک مدیر خراسانی»، مراحل نهایی خود را میگذارند و شامل پروندهای قضایی حاوی سههزار صفحه و ٨۵ صفحه کیفر خواست علیه سه قاضی متهم از جمله «سعید مرتضوی» دادستان وقت عمومی و انقلاب تهران است.
متهمان دیگر این پرونده، «حسن زارع دهنوی»، معروف به «قاضی حداد» معاون وقت امنیت دادسرای عمومی و انقلاب تهران و «علیاکبر حیدریفرد»، معاون سعید مرتضوی که احکام اعزام افراد بازداشت شده به کهریزک را امضا کرده بود، هستند.
گفتنی است که بازداشتگاه کهریزک، مکانی در «شهر سنگ» از توابع شهر ری استان تهران است که در جریان اعتراضات پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ٨٨ و پس از انتشار گزارشهایی مبنی بر مرگ چند تن از بازداشتشدگان در این مکان، شهرت یافت. «محسن روحالامینی»، «محمد کامرانی» و «امیر جوادیفر» سه تن از کشتهشدگان در بازداشتگاه کهریزک هستند و نام «رامین قهرمانی» و «احمد نجاتی کارگر» نیز به عنوان افرادی که پس از آزادی، در اثر جراحات ناشی از شکنجه در بازداشتگاه مذکور جان باختند، مطرح شده است.