«فارین پالیسی» به بررسی شباهتهای «قلعه حیوانات» جورج اورول و جمهوری اسلامی پرداخته است. نیک آهنگ کوثر، در باره علت تشبیه هاشمی رفسنجانی به «ناپلئون»، خوک قدرتطلب و ریاکار قلعه حیوانات در مجموعه جدید خودنویس به «فارین پالیسی» میگوید: «با مقایسه قلعه حیوانات اورول با جمهوری اسلامی، خواهید دید که هیچ سیاستمداری به اندازه رفسنجانی قوانین را به نفع خود تغییر نداده است».
شباهتهای داستانهای جوروج اورول با آنچه در کشورهای تحت حکومت تمامیتطلبان رخ میدهد، باعث شده شهروندان، کاراکترهای کتابهای این نویسنده انگلیسی را با سیاسیون و قربانیان کشورهای خود مقایسه کنند. مجلهفارین پالیسی به این مساله توجه ویژهای نشان داده است. گرچه اورول در کتابهایش وضعیت شوروی را به اشکال مختلف به نقد میکشید، اما گویی جمهوری اسلامی با آنچه در داستانهای این نویسنده انگلیسی میگذرد، تطابق ویژهای دارد.شاید تفاوتهای عمدهای میان وضعیت موجود در کتابهای ۱۹۸۴ و قلعه حیوانات با شرایط امروزی جمهوری اسلامی وجود داشته باشد، اما وقتی مدیر «کافه پراگ» در تهران، به خاطر اینکه مشتریانش قربانی دوربین مداربسته نباشند، کافه را داوطلبانه تعطیل میکند تا نگذارد «برادر بزرگتر» مشتریان را زیر نظر داشته باشد، با شرایطی کاملا «اورولی» روبرو هستیم.
به عقیده نویسنده فارین پالیسی، استفاده رژیم جمهوری اسلامی از وبلاگها و فیسبوکهای جعلی برای تخریب خبرنگاران ایرانی بیبیسی، فضای کتاب ۱۹۸۴ را زنده میکند.
نیک آهنگ کوثر، کارتونیست مخالف رژیم که ساکن واشینگتن دیسی است، به نوعی شرایط و فضای «اورولی» جمهوری اسلامی را تایید میکند. این کارتونیست که به خاطر تبدیل شخصیتهای سیاسی به جانوران شهرت یافته در باره مقایسه کارتونی اخیرش، که هاشمی رفسنجانی را تبدیل به ناپلئون، خوک ریاکار قلعه حیوانات کرده و خبرساز شده میگوید: «در مقایسه انقلاب ایران با قلعه حیوانات، خواهید دید که هیچ سیاستمداری به اندازه رفسنجانی قوانین را به نفع خود تغییر نداده است».
به نظر نویسنده این گزارش، شباهت نسبی تاریخ ایران و شوروی سابق میتواند عاملی برای امکان شباهتسازی داستانهای اورول با شرایط جمهوری اسلامی باشد.
شاید اورول، آرمانشهر رهبران جمهوری اسلامی را ندیده بود، اما اثر تحمیل دین و آرمانگرایی سیاسی را به خوبی میدانست.