یکشنبه، خرداد ۰۵، ۱۳۹۲

نبرد گلادیاتورها در میدان انتخابات «انتصابات و افتضاحات»

کاندیداهای گزین‌شده به‌مدت سه هفته برای دریافت جام پیروزی، یکدیگر را درهم می‌پیچند

کاندیداهای گزین‌شده، در حالی که «رهبر» از جایگاه امپراتوری صحنۀ نبرد را نظاره  (و به کیفیتی اداره) می‌کند، به‌مدت سه هفته با هم  گلاویز خواهند بود و در این فاصله شرط‌بندی بر سر پیروزی یا شکست هر کدام ادامه خواهد داشت.

وقایع آخرین روز ثبت نام داوطلبان حضور در مسابقه، به قطع پل‌های ارتباطی بین کاخ ریاست جمهوری و بیت رهبری منجر شده است. به احمدی‌نژاد اخطار شد که اگر در حمایت از کاندیدای موردنظر خود، اسفندیار رحیم مشایی، لجاجت به‌خرج دهد با رأی عدم کفایت مجلس برکنار می‌شود و انتخابات بدون حضور و دخالت وی ادامه پیدا می‌کند.
بازگشت‌هاشمی‌رفسنجانی به کاخ ریاست جمهوری نیز، با وجود آن که بسیاری کسان بر روی پیروزی وی شرط بسته‌اند، چندان محتمل به‌نظر نمی‌رسد.
حملات کتبی و شفاهی، منبری و مجلسی و مطبوعاتی از سوی وابستگان بیت رهبری به «پدرخوانده» همچنان ادامه دارد.
در این حال، نیروهای نظامی‌و انتظامی‌و امنیتی فرمان آماده‌باش برای سرکوب «فتنۀ جدید» دریافت داشته‌اند و سرکردگان آنها به رأی‌دهندگان هشدار می‌دهند که تنها راه نجات از «سونامی»، توسل به «ولایت فقیه» است و نه امام زمان!
«تفسیر سیاسی هفته را بخوانید» 
 با اعلام اسامی‌کاندیداهایی که صلاحیتشان در شورای نگهبان محرز شده است، از نخستین روز خرداد ماه به مدت سه هفته شهرهای ایران عرصۀ مبارزات انتخاباتی خواهد بود.
به جای مبارزات، بهتر است بگوییم منازعات زیرا از همان زمان که دفتر ثبت نام داوطلبان در وزارت کشور بسته شد نیروهای حاضر در صحنه به جان هم افتادند و تنها برنامه مبارزاتی آنها لجن مال کردن یکدیگر بوده است.
در این فاصله آشکار شد که اولاً پل‌های ارتباطی میان دفتر ریاست جمهوری و بیت رهبری قطع و انتخابات عملاً به میدان زورآزمایی تیم رهبری و تیم احمدی‌نژاد تبدیل شده است.
محمود احمدی‌نژاد با حضور در مرکز ثبت نام و بالا بردن دست اسفندیار رحیم مشایی به علامت پیروزی، نشان داد که آماده است از تمام امکاناتی که به‌عنوان رئیس قوه اجرائیه در اختیار دارد برای نشاندن وی بر کرسی ریاست جمهوری استفاده کند. چراغ سبز خامنه‌ای برای حضور رفسنجانی در عرصۀ انتخابات واکنش سریع «بیت رهبری» نسبت به این اقدام غیرعادی و غیرمنتظره احمدی‌نژاد بود که به موجب بعضی تفسیرها نشان دهندۀ تبانی پشت پرده با هدف تضعیف کاندیدای دولت و بازگرداندن «پدرخوانده» به کاخ ریاست جمهوری صورت گرفته است اما چنین تفسیری را به دلایلی چند با تردید باید تلقی کرد.
در چهار سال اخیر، پس از آن که در انتخابات سال ۱۳۸۸ رفسنجانی به نفع معترضین جبهه گرفت، رابطۀ او با خامنه‌ای هر روز سرد و سردتر شده است تا جایی که رفسنجانی سرانجام نتوانست طعنه‌ها و ملامت‌ها را از جانب وابستگان بیت رهبری طاقت بیاورد و یادآور نقش خود در باز کردن راه ورود خامنه‌ای به عرصۀ سیاست و بالا بردن او از پله‌های ترقی تا نشستن بر مسند ریاست جمهوری و رسیدن به مقام رهبری شد.
واکنش این سخنان، حملات شدیدی بود که در مطبوعات و مجالس و منابر علیه رفسنجانی و خاندان و وابستگان او شروع شد و همچنان ادامه دارد.
در همین ایام اخیر، پس از آن که‌هاشمی‌رفسنجانی با دریافت اذن حضور از «بیت رهبری»، تنها دقایقی مانده به مهلت نام نویسی، خود را به وزارت کشور رساند و اعلام آمادگی برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری کرد، از شدت این حملات کاسته نشده است.
غلامعلی حداد عادل، از نزدیکترین یاران و مشاوران «مقام معظم رهبری» در دیدار با دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی‌(دانشگاهی که رفسنجانی پایه‌گذار آن بوده است) اظهار داشت: «اگر دیروز وحدت اصولگرایان مستحّب بود امروز با آمدن‌هاشمی‌و مشایی این وحدت واجب است» و سپس افزود: «کسانی که از‌هاشمی‌حمایت کرده و اصرار داشتند ثبت نام کند چه کسانی هستند؟ نقش فرزندان وی در جریانات ۸۸ چه بود و چه کردند؟ در طول این چند سال مواضع خود آقای‌هاشمی‌چطور بود؟ مواضع آقای‌هاشمی‌طوری بوده که اصلاح طلبان (طرفداران خاتمی) پشت سر وی اجماع کردند. واقعیت نشان می‌دهد همۀ کسانی که سال ۸۸ پشت سر موسوی جمع شده بودند امروز پشت‌هاشمی‌جمع شده‌اند».
با وجود آن که‌هاشمی‌رفسنجانی در حال حاضر رئیس مجمع تشخیص مصلحت و عضو مجلس خبرگان رهبری است، حتی صحبت از رد صلاحیت وی به میان آمد.
محمد دهقان عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی‌و عضو «جبهه حماسه‌سازان انقلاب اسلامی» گفت «جریان اشرافی با نماد‌هاشمی‌یک قطب انتخابات ریاست جمهوری و جریان انحرافی با نماد مشایی قطب دوم انتخابات است که تا کنون در انتخابات ریاست جمهوری حضور پیدا کرده‌اند. شورای نگهبان در بررسی صلاحیت آقای‌هاشمی‌می‌تواند اغماض کند چرا که اگر مُرّ قانون را اجرا کند فارغ از مسائل سیاسی، با توجه به کهولت سنّ آقای‌هاشمی‌و این که دیگر توانایی اداره کشور را ندارد صلاحیت وی تأیید نخواهد شد. وقتی طبق قانون یک نماینده مجلس که کار اجرایی ندارد و بیشتر با فکرش کمک می‌دهد نباید بیشتر از ۷۵ سال سن داشته باشد پس به طریق اولی رئیس قوه مجریه که کار سنگین اجرایی کشور را بر عهده دارد نباید بیشتر از ۷۵ سال سن داشته باشد و بلکه باید جوان‌تر، بانشاط تر و کارآمدتر باشد. من با تمام احترامی‌که به افراد پا به سن گذاشته دارم اما واقعیت این امر این است که این گونه افراد قادر به اداره کشور، آن هم در این شرایط نیستند»!
آیت‌الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان نیز در قالب عباراتی دیگر، پیشاپیش صلاحیت‌هاشمی‌رفسنجانی را برای ریاست جمهوری زیر علامت سؤال برد و در خطبه نماز جمعه اظهار داشت:
«از داوطلبان ریاست جمهوری باید پرسید که با تحریم‌ها به چه صورت برخورد می‌کنند؟ اگر احیانا کاندیدایی پاسخ داد که با آمریکا رایزنی می‌کنیم در پاسخ باید گفت که این سخن مسخره است، مگر امکان دارد آمریکا به نفع کسی کار کند. تسلیم شدن در برابر این کشور یعنی سپردن منافع مملکت به دشمن.
کسانی که از سوی شورای نگهبان تایید صلاحیت و اسامی‌آنها اعلام می‌شود، باید حداقل شرایط لازم برای ریاست جمهوری را داشته باشند. مردم باید صلاحیت این افراد را برای رای دادن به آنها تشخیص دهند و درصورتی که تشخیص نمی‌دهند باید از اهل تشخیص، صلاحیت داوطلبان ریاست جمهوری را بپرسند.
کاندیدا‌ها باید موضع خود را در مقابل فتنه روشن کنند. در سال‌های گذشته فتنه‌ای به نام تقلب در انتخابات به وجود آمد که آمریکایی‌ها براساس این فتنه نقشه‌هایی کشیدند. بنابراین کسی که بر پست ریاست جمهوری می‌نشیند باید موضع خود را در مقابل فتنه بیان کند.
براساس گفته‌های مقام معظم رهبری رئیس‌جمهور باید اصلح باشد و ایمان به خدا، انقلاب و امام (ره) داشته و مقاوم بوده و نترس باشد و نیز با اخم آمریکا از صحنه خارج نشود.»
جنتی با اشاره به این‌که «رییس‌جمهور باید فسادستیز، دشمن فساد و نیز دشمن فاسد باشد» اضافه کرد: «رئیس‌جمهور آینده باید کابینه‌اش فاسد نباشد و با فساد مبارزه کند. همچنین رئیس جمهور باید عدالت خواه باشد و با تبعیض‌ها مبارزه کند. موضوع مهم دیگر مسأله اشرافی‌گری رئیس‌جمهور است که باید به آن توجه کرد. آیا کسانی که دنبال تجملات و ثروت و قدرت هستند را می‌توان به‌عنوان رئیس‌جمهور انتخاب کرد و به آنها رأی داد؟ اگر این افراد سرکار بیایند ثروت برای قدرت و قدرت برای ثروت می‌شود، بنابراین باید حواسمان را جمع کنیم. البته شورای نگهبان در حدودی که قانون اجازه داده است، کار خود را انجام می‌دهد.»
جنتی با بیان این‌که «رئیس‌جمهور باید ساده‌زیست باشد و اول از خودش شروع کند» خاطرنشان کرد: «اگر رئیس‌جمهور لباس، ماشین و منزلش ساده بود می‌تواند از دیگران بخواهد که ساده زندگی کنند. چنانچه با ماشین بنز برود و بیاید و منزل آنچنانی داشته باشد نمی‌تواند انتظار داشته باشد که مردم ساده زندگی کنند، زیرا این گونه انسان درد مردم را نمی‌فهمد و با گرسنگی بیگانه است.»
آشکارا این کنایه‌ها متوجه‌هاشمی‌رفسنجانی بود. به همین سبب علی مطهری نماینده مجلس سخنان احمد جنتی را «سخیف و غیرمنطقی» دانست و در پایان جلسه روز شنبه ۲۸ اردیبهشت، به خبرنگاران اظهار داشت «ایشان می‌گویند به کسی که سوار بنز می‌شود، مردم رأی ندهند. من فکر نمی‌کنم پژوی آقای جنتی ارزانتر از بنز آقای‌هاشمی‌باشد. بنزی که آقای‌هاشمی‌سوار می‌شود مال ۲۰ سال پیش است. این تیم حفاظت است که بنا بر موقعیت آقای‌هاشمی‌مشخص می‌کند که ایشان باید با این ماشین ضد گلوله رفت و آمد کند. صحبت‌های آقای جنتی به نظرم سخیف بود. این اظهارات نه در شأن خود ایشان و نه در شأن نماز جمعه و نه منطقی بود. این حرفها نوعی عوامفریبی است. در انتخابات گذشته هم مردم را فریب دادیم و آراء را به سمت دیگری سوق دادیم که به این بدبختی‌ها رسیدیم».
علی مطهری ضمن دفاع از‌هاشمی‌رفسنجانی، خواستار رد صلاحیت اسفندیار رحیم مشایی شد و گفت «معتقدم آقای‌هاشمی‌رفسنجانی تأیید صلاحیت می‌شود زیرا اگر نشود اصل انقلاب و نظام زیر سؤال می‌رود. همان طور که اگر آقای مشایی قرار باشد تأیید صلاحیت شود باز هم اصل نظام زیر سؤال خواهد رفت زیرا آقای مشایی رجل سیاسی نیست و حتی گرایشات انحرافی و غیراسلامی‌دارد که به همین خاطر باید ردّ صلاحیت شود»!
 اخطار به احمدی‌نژاد
طرفداران رد صلاحیت مشایی تا آنجا پیش رفتند که احمدی‌نژاد را تهدید کردند چنانچه در برابر چنین اقدامی‌مقاومت به خرج دهد، گور خود را کنده است.
عوض حیدرپور وکیل شهرضا در مجلس شورای اسلامی‌از وی به عنوان «فردی که در پست و منصب ریاست جمهوری قرار دارد و به راحتی قوانین جمهوری اسلامی‌را زیر پا می‌گذارد و فرامین رهبری مبنی بر رعایت قانون را نادیده می‌گیرد» یاد کرد و گفت «با این که عدم کفایت سیاسی احمدی‌نژاد محرز شده است ولی باز هم صبر می‌کنیم تا با آرامش بیشتر و بدون ایجاد تنش انتخابات را با شکوه برگذار کنیم اما در برابر هر گونه اقدام غیرقانونی و خلاف قاعده‌ای که بخواهد انجام دهد تا کشور را با چالش و بحران روبرو کند، مجلس برخورد اساسی و جدی و قانونی خواهد کرد».
سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی‌ـ مصطفی افضلی‌فرد ـ نیز ردّ صلاحیت مشایی را قطعی دانست و گفت: «به نظر می‌رسد با در نظر گرفتن جمیع جهات در خصوص مشایی و جریان انحرافی، رد صلاحیت او قطعی باشد. به موجب پرونده‌ای که در کمیسیون اصل نود موجود است گروهی از نمایندگان مجلس هشتم بر اساس شکایت افراد حقیقی و حقوقی مبنی بر ریخت و پاش‌ها و حیف و میل بیت‌المال در مناطق آزاد تجارتی خواستار تعقیب آقای مشایی شده‌اند و کمیسیون نظر نهائی خود را جمع بندی کرده و در اختیار دستگاههای نظارتی قرار داده است تا در جریان رسیدگی به صلاحیت ایشان به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری مدّ نظر قرار گیرد». علاوه بر این، طبق اظهار آقای افضلی‌فرد، شکایت ۱۷۰ نماینده مجلس از رئیس جمهور به دلیل همراهی او با مشایی در روز ثبت نام به کمیسیون اصل ۹۰ ارجاع شده است که نسبت بدان رسیدگی و اقدام خواهد شد.
 نظامیان در میدان
در همین حال، احمدی‌نژاد و مشایی، صریحاً از سوی نظامیان و متصدیان امور انتظامی‌و امنیتی تهدید می‌شوند که مبادا «فتنه جدید» را بیافرینند و در برابر «نایب امام زمان» قرار گیرند.
«سردار» اسماعیل احمدی‌مقدم فرمانده نیروی انتظامی‌در «سومین همایش تکریم از حافظان قرآن» با تاکید بر این که در زمان غیبت و ظهور باید به ولی فقیه متوسل شد اظهار داشت «فرقه انحرافی جدید مدعی هستند که حکم خود را از امام زمان می‌گیرند. هشت سال است که در این مورد حرف می‌زنند اما معلوم نیست «ولی» آنها چه کسی است. ولایت فقیه امتداد ولایت قرآن است و برخی انحراف‌ها از اینجا شروع می‌شود که کسی که با امام زمان ارتباط مستقیم دارد چه نیازی به نایب امام دارد؟!… فتنه در این قبیل مواقع به وجود می‌آید. اگر می‌خواهیم در فتنه قربانی نشویم یا مسیر حق را گم نکنیم، باید در کشتی ولایت باشیم تا با خیال آسوده از سونامی‌عبور کنیم»!
«ستاد کل نیروهای مسلح ایران» طی اعلامیه‌ای به کاندیداهای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری هشدار داد که «ایجاد شائبه دخالت نیروهای مسلح در انتخابات راهبرد دشمن است» و مواظب باشند که از آن استفاده ابزاری نکنند!
این در حالی است که محمد جواد خوشنواز فرمانده سپاه حفاظت انصار المهدی می‌گوید «آمادگی مقابله هوشمندانه با فتنه جدید را داریم چنان که سپاه و بسیج با ورود به میدان مقابله با فتنه ۸۸ توانستند دشمنان را در دستیابی به اهداف خود ناکام بگذارند».
رسول سنایی‌راد، رئیس دفتر سیاسی سپاه پاسداران نیز از «احتمال وقوع شورش‌های مدل روسی» خبر می‌دهد و می‌گوید «برگذاری همزمان انتخابات ریاست جمهوری و شوراها می‌تواند پیامدهای احتمالی در پی داشته باشد و یکی از این پیامدهای احتمالی وقوع شورش‌های مدل روسی در تهران و دیگر شهرهای ایران می‌باشد».
مدل شورش روسی به گفته این سردار سپاه عبارت است از سرایت اعتراضات و تظاهرات مردمی‌به ولایات که در آن صورت امکان غلبه بر آن وجود نخواهد داشت:
«انتخابات پیش روی ما شرایط خاصی دارد. عوامل متعددی وجود دارد که موجب این وجه تمایز می‌شود از جمله این که در روز ۲۴ خرداد دو انتخابات ریاست جمهوری و انتخابات شوراها با هم برگذار می‌شود و عده‌ای منتظرند که اگر در ریاست جمهوری مجال نیافتند در شوراها نفوذ کنند. پیامد احتمالی دو انتخابات با دو ویژگی متفاوت می‌تواند اجرا کردن مدل شورش روسی در تهران و سپس تسّری به سایر نقاط کشور و مجدداً به تهران باشد. تجربۀ سال ۸۸ این بود که فتنه در تهران رخ داد و نیروهای امنیتی در این شهر منسجم شدند تا توانستند اوضاع را کنترل (بخوانید: سرکوب) کنند ولی اگر این شورش به شهرهای دیگر سرایت می‌کرد براثر پراکندگی نیروهای مدافع، شاید شرایط به گونه‌ای دیگر رقم می‌خورد».
رسول سنایی، تلویحاً‌هاشمی‌رفسنجانی را عامل برانگیختن «فتنه جدید» معرفی کرد و گفت: «امروز در کشور سه هدف جدی را دنبال می‌کنیم. مهمترین این اهداف فقط آرامش در کشور است. امروز می‌بینیم دشمن به دنبال تولید نارضایتی اجتماعی در کشور است. این نارضایتی به مراتب از نارضایتی سیاسی خطرناکتر است. این فشارهای سنگین که در چند ماه گذشته به مردم وارد شده نیز می‌تواند در موفق شدن ادعای ناجی بودن برخی‌ها مؤثر باشد. کسانی که در سوابقشان در زمینه اقتصاد نکات منفی زیادی به چشم می‌خورد امروز مدعی هستند که می‌توانند کشور را از شرایط کنونی نجات دهند»!