یکشنبه، تیر ۰۹، ۱۳۹۲

نام آرون سوارتز در تالار مشاهیر وب قرار گرفت.


نام سه فعال آزادی اطلاعات در جهان در سال‌های گذشته مطرح شده است. جولیان آسانژ مدیر سایت ویکی‌لیکس که فعلا منظره‌ایی از او در بالکن سفارت اکوادور در لندن ثابت مانه است، اسنودن که میان هنگ‌کنگ و  روسیه و اکوادور سرگردان است و دیگری آرون سوارتز که در ژانویه امسال خودش را کشت.او متهم بود که به تعدادی زیادی از سایت‌های دانشگاهی حمله کرده و انحصار دانش را از آن دانشگاه‌ها خارج کرده و در اختیار عموم قرار بود. 

نام آرون سوارتز در حال حاضر در تالار مشاهیر وب قرار گرفته است و به یمن کشته‌شدن در کشور خود، اعتباری بیش از دو فرد زنده دیگر دارد. 
سوارتز از کودکی و نوجوانی شروع به برنامه نویسی کرده بود و تلاش‌های او منجر به تکمیل پروژه RSS شده بود و بعدها یکی از موسسین سایت رددیت بود. 
او بعد از آن که از ردیت بیرون آمد، کمپینی راه‌انداخت با هدف آزادی اینترنت که هدفش بازکردن دسترسی اینترنتی به متون آکادمیک بود. 
پدر آقای سوارتز گفته است ما گرد هم آمدیم تا به این جایزه افتخار کنیم. در زمان درگذشت آریل سوارتز خانواده او اعلام کرده بودند دولت ایالات متحده او را تحت فشار قرار داده بودند و علیه او اقامه دعوایی کرده بودند که می‌توانست تا ده‌‌ها سال زندان و ۱ میلیون دلار جریمه به بار بیاورد.
منتقدان می‌گفتند جریمه با رفتاری که این فرد انجام داده بود متناسب نبوده است. 
امروز نام و تصویر آقای سوارتز یکی از ۳۲ نفری است که از مشاهیر اینترنتی انتخاب شده است.
دیگران شامل افرادی مانند مخترع فن‌آوری‌های اینترنت، یا موسس شبکه ویکی‌پدیا هستند.
برنامه یادبود و بزرگداشت قرار بود در استانبول برگزار شود اما به خاطر ناآرامی‌های استانبول، در برلین برگزار خواهد شد.