پنجشنبه، تیر ۲۷، ۱۳۹۲

سند شماره ۶۵: دکترای جامعه شناسی حقوقی حسن روحانی در سال ۱۳۵۸


آیا فیلم فارغ‌التحصیلی سال ۵۸ هم موجود است؟

حسن روحانی، ۲۰ سال قبل از دریافت مدرک بحث برانگیز دکترا از دانشگاه کالدونین گلاسکو، مدعی داشتن مدرک دکترا بوده است!! از دانشگاه لندن.
 روزنامه جمهوری اسلامی، یک‌شنبه ۱۹ اسفند ۱۳۵۸: «حسن فریدون روحانی معروف به دکتر روحانی...درسال ۵۸ از دانشگاه لندن در رشته جامعه‌شناسی حقوقی دکترا گرفت».
 چهارشنبه، ۲۹ خرداد ۱۳۹۲ در حال جستجوی آرشیو روزنامه جمهوری اسلامی برای یافتن یکی از سخنرانی‌های مرداد ۱۳۵۹ آیت‌الله خمینی بودم که به گفتگوی حسن روحانی(نماینده مجلس اول از شهر سمنان) در صفحه ۱۱ شماره پانزدهم مرداد ۱۳۵۹ برخوردم.
 با کمال تعجب دیدم که با وجود بحث‌های زیادی که بر سر نحوه گرفتن مدرک دکترای ایشان در سال ۱۹۹۹ از دانشگاه تازه تاسیس کالدونین گلاسکو وجود دارد، در این گفتگو، که ۱۹ سال پیش از اخذ مدرک از اسکاتلند انجام شده، «دکتر روحانی» معرفی شده‌اند.
 
از آن روز، بررسی دقیق شماره‌های اسفند ۱۳۵۸ (مقطع تبلیغات نخستین انتخابات مجلس جمهوری اسلامی) روزنامه جمهوری اسلامی را آغاز کردم. تحقیقاتم نشان داد که ایشان در لیست اسامی نامزدهای حزب جمهوری اسلامی بوده‌اند و در شماره‌های یکم، دوم، هشتم، یازدهم، دوازدهم، شانزدهم و هجدهم اسفند ۵۸ «حسن فریدون(روحانی)» عنوان شده‌اند.
چهارشنبه اول اسفند ۱۳۵۸:
 
 پنجشنبه ۲ اسفند ۱۳۵۸:
 sanad3.png
  چهارشنبه ۸ اسفند ۱۳۵۸:
 
 شنبه ۱۱ اسفند ۱۳۵۸:
 
 یک‌شنبه ۱۲ اسفند ۱۳۵۸:
 پنج‌شنبه ۱۶ اسفند ۱۳۵۸:
 شنبه ۱۸ اسفند ۱۳۵۸:
ولی به ناگاه در لیست نوزدهم اسفند حزب جمهوری، مندرج در روزنامه «جمهوری اسلامی» عنوان «دکتر» به حسن فریدون(روحانی) اضافه شده است. همچنین در گفتگویی که در همین شماره روزنامه برای معرفی نامزد حزب جمهوری اسلامی از شهر سمنان انجام گرفته، او را در مقدمه مصاحبه چنین معرفی کرده‌اند:
«حسن فریدون روحانی معروف به دکتر روحانی در سال ۱۳۲۷ در بخش سرخه سمنان به دنیا آمد و در سال ۱۳۳۹ به تحصیل علوم دینی پرداخت و تا سال ۱۳۴۸ در حوزه علمیه قم به تحصیل فقه و فلسفه و اصول و منطق مشغول بود. در سال ۱۳۴۸ وارد دانشگاه تهران شد و در رشته حقوق قضائی فارغ التحصیل گردید. در سال ۵۸ از دانشگاه لندن در رشته جامعه‌شناسی حقوقی دکترا گرفت».
یک‌شنبه ۱۹ اسفند ۱۳۵۸:
 
از این نقطه به بعد، در دو روز آخر تبلیغات یعنی ۲۱ و ۲۲ اسفند نیز در لیست نامزدهای حزب جمهوری اسلامی، با عنوان «دکتر حسن فریدون(روحانی)» معرفی شده‌اند.
سه شنبه، ۲۱ اسفند ۱۳۵۸:
 
چهارشنبه، ۲۲ اسفند ۱۳۵۸: 
 

بررسی بسیار دقیق آرشیو روزنامه جمهوری اسلامی از اسفند ۱۳۵۸ تا پایان تیرماه ۱۳۵۹ نشان می‌دهد که ادعای دکترای جامعه شناسی حقوقی از دانشگاه لندن نه تنها در آن مقطع تکذیب نشده، بلکه مجددا در صفحه ۷۹۱ جلد نخست خاطرات ایشان (گفتگوی ۱۹ اسفند ۱۳۵۸ با روزنامه جمهوری اسلامی)، تحت عنوان سند شماره ۶۵ به چاپ رسیده است.
 
 (عکس از روی نسخه موجود در کتاب‌خانه کنگره آمریکا)
قاعدتا مدارک مورد استفاده در کتاب خاطرات که از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی در سال ۱۳۸۷ منتشر شده، مورد تایید آقای روحانی بوده است. در هیچ جا از جمله در شماره‌های بعد روزنامه جمهوری اسلامی، اثری از تکذیبیه دریافت دکترای «جامعه شناسی حقوقی» از دانشگاه لندن از سوی آقای حسن فریدون(روحانی) مشاهده نمی‌شود.
 مراجعه به روزنامه جمهوری اسلامی، بعد از برگزاری انتخابات نشان می‌دهد که آقای حسن فریدون(روحانی) با ۱۹۱۰۷ رای از مجموع آرای ۳۰۶۲۹ نفر، تحت عنوان «دکتر حسن فریدون روحانی» به‌عنوان نماینده سمنان وارد مجلس شورای اسلامی شده‌اند.
همچنین، بر اساس مدارک ثبت شده در معرفی نمایندگان مجلس اول که در سایت رسمی مجلس شورای اسلامی نیز وجود دارد، آقای روحانی دارای مدرک دکترای حقوق معرفی شده‌اند.
https://khodnevis.org/sites/default/files/Rohani1.jpg
این مساله در مجالس دوم، چهارم و پنجم تکرار شده که بر اساس آنچه اعلام شده است، در تاریخ‌های مذکور فاقد مدرک دکترا بوده‌اند. در مجلس سوم نیز صاحب مدرک فوق لیسانس معرفی شده‌اند که دلیل این تغییر هم اعلام نشده است.
با این تفسیر، آقای حسن فریدون(روحانی) اگر در سال‌های پیش از ۱۳۷۸ (۱۹۹۹) با استفاده از عنوانی که فاقد آن بوده‌اند (خارج از مباحث موجود در باره نحوه گرفتن دکترا از دانشگاه کالدونین گلاسکو) آرای مردم را بر اساس اعتماد عمومی کسب کرده باشند، مرتکب جعل عنوان شده‌اند و اگر مدرکی به جز آنچه واقعا داشته‌اند را به مسوولان برگزاری انتخابات و مجلس و ارائه کرده باشند، مسوولیت قانونی دارند که بر اساس قانون مجازات اسلامی که در زمان حضور ایشان در هیات مدیره مجلس به تصویب رسیده، باید با ایشان برخورد شود.