یکشنبه، بهمن ۰۶، ۱۳۹۲

آمریکا خطا کند شلیک می‌کنیم

جان کری بار دیگر از گزینه نظامی سخن راند. کوثری در پاسخ گفت که اگر آمریکایی‌ها عرضه داشتند در سوریه شکست نمی‌خوردند و لاریجانی گفت که ایران باید بودجه نظامی‌اش را افزایش دهد.

کوثری:اگر آمریکایی‌ها عرضه نظامی داشتند در سوریه شکست نمی‌خوردند

به دنبال اظهارات اخیر جان کری وزیر خارجه ایالات متحده مبنی بر آمادگی نیروهای نظامی آمریکا برای حمله به ایران در صورت ادامه غنی‌سازی بالاتر از میزان مجاز، رسانه‌های منتقد دولت روحانی و برخی مقام‌های جمهوری اسلامی، توامان به توافق ژنو و جان کری حمله کردند.
وزیر خارجه آمریکا روز پنج‌شنبه ۲۳ ژانویه گفت که اگر ایران تلاش کند تا با ادامه غنی‌سازی به ظرفیت ساخت بمب هسته‌ای برسد، کشورش گزینه نظامی را مد نظر قرار داده و «آماده و مصمم است تا هر آن‌چه لازم است انجام دهد».
جان کری هم‌چنین طی سخنرانی خود در اجلاس داووس گفت که دولت اوباما می‌داند در قبال برنامه هسته‌ای ایران چه رفتاری داشته باشد و افزود آمریکا حتی در دوره ریاست جمهوری حسن روحانی هم به ایران اطمینان ندارد.
در واکنش به این اظهارات، محمداسماعیل کوثری سردار سپاه و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، تهدید به حمله نظامی را یک بلوف سیاسی دانست و گفت: «آمریکایی‌ها اگر عرضه نظامی داشتند، بعد از سه سال جنگ در سوریه، موفق می‌شدند».
وی خطاب به رییس‌جمهوری آمریکا گفت: «اگر خطایی از شما سر بزند و اقدامی علیه جمهوری اسلامی ایران کنید، تردید نداشته باشید که با تمام توان به منافع شما در منطقه شلیک خواهیم کرد». کوثری ادامه داد: «در صورت حمله نظامی آمریکا به ایران، تمام پایگاه‌های نظامی آمریکا در کشورهای منطقه تبدیل به قتل‌گاه نیروهای آمریکا خواهد شد».
علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی نیز با بیان این‌که: «امروز حرف‌های کری را ملاحظه کردید چگونه برای جمهوری اسلامی ایران رجزخوانی می‌کرد» گفت که «باید این حساسیت را کاملا درک کنیم و نسبت به آن اقدامات عملیاتی انجام دهیم».
لاریجانی با اشاره به بودجه نظامی ایران، تقویت بنیه دفاعی را یکی از پایه‌های حفظ منافع ملی عنوان کرد و گفت: «وقتی آمریکایی‌ها رجزخوانی می‌کنند ما باید با تقویت بنیه دفاعی کشور آماده‌تر شویم».
وی تصریح کرد: «با در نظر گرفتن بودجه ۱۷۰۰ میلیارد تومانی برای بنیه دفاعی کشور نمی‌توان پاسخ عملیاتی به آمریکا داد که در این زمینه ردیف بودجه این بخش باید یک پرش داشته باشد تا وقتی وزیر امور خارجه آمریکا از ایران اقدام عملیاتی می‌خواهد بتوانیم پاسخ عملیاتی به آن‌ها بدهیم».
غلامعلی جعفرزاده عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه نیز در مصاحبه‌ای گفت: «آقای لاریجانی همچنین با توجه به رجزخوانی جان‌کری گفتند که ما در میز مذاکره، نتیجه‌ای به دست نمی‌آوریم و باید در داخل مشکلات را حل کنیم که یکی از ابزارهای قوی در این زمینه، تدوین منطقی بودجه است».
در میان رسانه‌های داخل ایران نیز روزنامه‌های رسالت، ابرار، کیهان و وطن امروز اظهارات جان کری را پوشش دادند.
کیهان از زبان رییس دولت جمهوری اسلامی نوشت: «روحانی با بیان این‌که در مذاکره دو هدف وجود دارد، یکی موضوع هسته‌ای و دیگری ایجاد اعتماد متقابل بین ایران و غرب و قدرت‌های بزرگ، تصریح کرد: نحوه عمل آمریکا آنطور نبود که مورد قبول ما باشد». این روزنامه در گزارش خود ادامه داد: «حسن روحانی همچنین در مصاحبه با شبکه س‌ان‌ان بار دیگر تحریم‌ها علیه ایران را غیرقانونی خواند و گفت ایران از تهدیدات نمی‌هراسد».
وطن امروز که پیش‌تر در زمان اجرای توافق ژنو صفحه اول خود را سیاه‌پوش کرده و تیتر «هولوکاست هسته‌ای» را انتخاب کرده بود، این بار با روتیتر «پاسخ جان کری به حسن نیت دولت روحانی سه‌روز پس از اجرای توافق ژنو» و تیتر اصلی «تهدید به حمله»، نوشت: «هم‌زمان با پلمب آبشارهای غنی‌سازی ۲۰ درصدی و آغاز از بین رفتن ذخیره ۱۹۶ کیلوگرمی اورانیوم ۲۰ درصد، آمریکایی‌ها در اقدامی زشت بان‌کی‌مون، دبیر کل سازمان ملل را وادار به پس گرفتن دعوت‌نامه ایران برای حضور در اجلاس ژنو-۲ کردند تا نشان دهند توافق هسته‌ای به هیچ‌وجه در سیاست‌های ضدایرانی کاخ سفید تاثیری نداشته است. آمریکایی‌ها در قبال ایران همان رفتاری را دنبال می‌کنند که قبل از توافق ژنو در پیش گرفته بودند. در چنین شرایطی که اعتراضات ملی در ایران به خاطر توافق ژنو رو به افزایش است، وزیرخارجه آمریکا در اظهارنظری غیرمسوولانه ایران را تهدید به حمله نظامی کرد».
از ابتدای اعلام توافق میان ایران و شش قدرت جهانی در ژنو، علی‌رغم خواست صریح رهبر جمهوری اسلامی، جناح روبه‌روی دولت حسن روحانی انتقادهای خود را بر زبان آورده است. این امر باعث شد که مقام‌های جمهوری اسلامی، از جمله محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه دولت روحانی از عدم مرگ زودرس توافق ژنو سخن گفته و در صدد برآیند تا آن را به صورت پیروزی خود و شکست طرف مقابل جلوه دهند.
جواد کریمی قدوسی نماینده مشهد و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفته است که رهبر جمهوری اسلامی پس از سه بار خواندن توافق‌نامه ژنو متوجه شده که حق غنی‌سازی ایران در آن نادیده گرفته شده.
ابراهیم آقامحمدی دیگر عضو کمیسیون مذکور نیز گفته است: «ما ازپنهان‌کاری‌های تیم مذاکره کننده ایران در بحث هسته‌ای و توافقات حاصله میان ایران و گروه ۱+۵ در هر موضوعی واهمه داریم». وی با ذکر این که «در توافق‌نامه قبلی مواردی وجود دارد که نمایندگان و مردم بر روی این موارد حرف‌های جدی دارند»، افزود: «مجلس بصورت شفاف در جریان توافق‌نامه‌های میان ایران و اعضای ۱+۵ قرار نمی‌گیرد و تیم مذاکره‌کننده ایران در بیان توافق‌نامه ژنو به نمایندگان ملت مقاومت می‌کنند».
همزمان در مقاله‌ای به قلم علی آلفونه و ریول مارک گرخت که روز ۲۳ ژانویه در نیو ریپابلیک منتشر شد، وزیر امور خارجه دولت روحانی، متهم شده که متمایل به انجمن حجتیه بوده و مورد ظن مقام‌های ارشد سپاه و هیات حاکمه جمهوری اسلامی قرار دارد.