چهارشنبه، دی ۱۸، ۱۳۹۲

بنا بر گزارش‌های مربوط به حقوق بشر در ایران: خشونت محور اصلی حاکم در جمهوری اسلامی‌است

چهارشنبه ۸ ژانویه ۲۰۱۴ مرکز سیاست خارجی ، یک موسسه تحقیقاتی در انگلستان، آغاز تارنمای مستقل گزارش حقوق بشwww.ihrr.org ایران را اعلام کرد. این تارنما، علاوه بر سه گزارش گذشته، مجلد گزارش جدید در رابطه با مسئله مهم خشونت را در اینترنت به طور رایگان منتشر کرده است.
این مجلد واقعیت خشونت در ایران و چگونگی نفوذ آن در تمام سطوح جامعه، از اقدامات دولت گرفته تا فرهنگ زندگی شهروندان را تجزیه و تحلیل می‌کند. مقالات مندرج در باره تعدادی از مسائل مهم، مانند نقش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی‌و بسیج، قوانین جمهوری اسلامی، استفاده از مجازات اعدام در گسترش رعب و وحشت، رفتار غیر قانونی با زندانیان و تبعیض سیستماتیک علیه زنان و اقلیت‌های قومی‌و مذهبی در ایران است.

 ویرایش این مجلد توسط طاهره دانش، محقق ارشد مرکز سیاست خارجی، و شادی صدر، موسس «عدالت برای ایران»، همراه با پیش‌گفتاری به قلم پروفسور پیام اخوان از دانشگاه مک گیل کانادا انجام گرفته است. در این مجلد مقالاتی متنوع به قلم چند تن از حقوقدانان و فعالان حقوق بشر ایران، از جمله مهناز پراکند، نسرین افضلی، محمود امیری مقدم، تبسم فنائیان، مائده قادری، موسی برزین خلیفه لو، حسین رئیسی، روحی ​​شفیعی و سازمان‌های «ائتلاف بین المللی علیه خشونت در ایران» و «عدالت برای ایران» در رابطه با جوانب مختلف خشونت در جمهوری اسلامی‌ارائه می‌شود. به علاوه منابع آموزشی و حقوقی مختلف برای کمک و یاری به مسائل روزمره قربانیان خشونت در ایران در این تارنما قرار داده شده است.
برای دریافت جلد کامل گزارش حقوق بشر در ایران به فارسی و انگلیسی و خلاصه جلد به زبان‌های آذری و کردی می‌توانید به لینک‌های مربوطه مراجعه کنید.
 طاهره دانش درباره انتشار این گزارش به کیهان آنلاین گفته است: ‘گزارش جدید حقوق بشر در ایران بررسی ماهیت سیستماتیک خشونت در ایران را به نوعی تازه ارائه می‌دهد. با استفاده از موارد واقعی بنا بر تجربیات حقوقدانان، فعالان و قربانیان نقض حقوق بشر در ایران، این پدیده غیر قابل قبول از دیدگاه‌های حقوقی، اجتماعی و فرهنگی مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرد. گزارش جدید نشان می‌دهد که چگونه قوانین جمهوری اسلامی‌از جمله قانون اساسی و اقدامات سازمان‌های دولت ایران ایجاد یک فرهنگی نموده که در آن تحمیل ارزش‌های حکومت بر ملت، چه در امور عمومی‌و چه در زندگی خصوصی شهروندان، از خشونت سر چشمه می‌گیرد.»