جمعه، آذر ۱۰، ۱۳۹۱

چهار قدم اضطراری، برای داشتن توییتری امن‌تر


imageعکس: security-faqs.com
اغلب سخن از احتیاط در کار کردن با فیس‌بوک است، اما این روزها استفاده نامطمئن از توییتر می‌تواند به اندازه فیس‌بوک و جیمیل برای کاربرانش سنگین تمام شود.

دسترسی‌های بسیاری از سایت‌ها از طریق توییتر هم فراهم است. علاوه بر آن بسیاری از اپلیکیشن‌ها هستند که به نحوی با توییتر مرتبط هستند و می‌توانند خدمات مربوط به این سایت را از طریق خود ارائه دهند یا ارتباطی را به منظور افزایش امکانات خود فراهم کنند.
سرویس‌های زیادی مبتنی بر توییتر در اینترنت وجود دارد که هر کدام یک کانال ارتباطی میان خود و توییتر حفر می‌کنند. کار کردن با توییتر، مثل خود خدمتی که ارائه می‌دهد سهل و ممتنع است. اگر حواسمان را جمع کنیم بسیار مفید است و اگر بی‌دقتی کنیم، می‌تواند فاجعه‌بار باشد.
اول- همی گویم و گفته‌ام بارها، که پسورد خود را، عوض کن بارها
برای خودم هم تکراری شده است که بگویم باید رمز عبور را تا می‌توانید تغییر دهید و پسورد خوبی انتخاب کنید. اما بازهم نمی‌توان از آن گذشت و حتی به نکته دوم تقلیل داد. این رمز عبور باید ترکیبی از اعداد، کاراکترها و حروف باشد تا کمی امنیت آن بالاتر برود.
 دوم- به همسایه‌ها نسپارید، خودتان سرکشی کنید
گام اول را اگر درست بردارید، راه دوم سرکشی به حساب توییتر است. این که حساب کاربری خود را به امان خدا رها کنید مثل این است که درب خانه خود را ببندید و به مسافرتی چند ماهه بروید بی آنکه خبر داشته باشید پنجره شکسته شده یا نه. همیشه مطمئن باشید که اتفاقی برای توییتر شما نیفتاده است. اگر دیر به دیر به آن سر بزنید و از این مساله خبر نداشته باشید، ممکن است راه را برای سوء استفاده‌های بعدی از اکانت خود باز کنید.
 سوم- بدانیم کجا رمز را وارد می‌کنیم.
با وجود امکانی مثل دایرکت مسیج، افراد می‌توانند در توییتر برای شما لینک‌های زیادی بفرستند. توصیه من به شما این است که تا جایی که می‌توانید این لینک‌ها را باز نکنید. به ویژه اگر چیزی مشابه این بود: «در توییتر شایعاتی درباره شما شنیده‌ام.» یا مثلا: «خیلی خنده‌داره، حتما ببینش.»
این‌ها می‌توانند راه‌هایی باشد برای آنکه شما به صفحه‌ای تازه بروید و در آنجا به نحوی از شما اطلاعاتی مانند رمز عبور شما را درخواست کنند. این صفحه‌های جعلی، کاری می‌کنند که در اصطلاح به آن «فیشینگ» اطلاعات گفته می‌شود.
 چهارم - پروتکلت رو سفت ببند
مثل خیلی از سایت‌های مطرح و معتبر دیگر، شما می‌توانید در توییتر هم از پروتکل «اچ‌تی‌تی‌پی‌اس» استفاده کنید. توصیه جدی به شما این است که با آدرس معمولی «اچ‌تی‌تی‌پی»، به توییتر نروید. برای فعال کردن آن باید در بخش تنظیمات، روی Always use HTTPS را تیک بزنید. با این کار اطلاعات ورود شما به توییتر، تا حد زیادی رمز گذاری می‌شود و دسترسی به آن به مراتب دشوارتر می‌شود.
با فعال کردن «اس‌اس‌ال» و استفاده خودکار از نشانی «اچ‌تی‌تی‌پی‌اس»، شما در واقع دارید همه بسته‌های ایمیلی‌تان را بسته بندی می‌کنید و درب آن را با قفل می‌بندید. این انتخاب، باعث می‌شود تا امکان شنود اطلاعات به حداقل ممکن برسد.