جمعه، آذر ۱۰، ۱۳۹۱

فلسطین با اکثریت آرا به عنوان عضو ناظر سازمان ملل پذیرفته شد

فلسطین با اکثریت آرا به عنوان عضو ناظر سازمان ملل پذیرفته شد
با این عضویت، فلسطین هنوز حق رأی ندارد اما می تواند در کمیته های مختلف سازمان ملل شرکت کرده و به عنوان شاکی به دادگاه کیفری بین المللی شکایت کند


در آخرین ساعات دیشب به وقت اروپای مرکزی خبر به رسمیت شناخته شدن کشور فلسطین از سوی سازمان ملل در صدر اخبار رسانه های جهان قرار گرفت. 
مجمع عمومی سازمان ملل با  یک اکثریت بزرگ، فلسطین را به عنوان ناظر به عضویت پذیرفت. به این ترتیب اگرچه هیئت نمایندگی فلسطین حق رأی ندارد اما می تواند در کمیته های مختلف سازمان ملل  شرکت کرده و نظر بدهد و مهم تر از همه به عنوان شاکی علیه اقدامات اسراییل به دادگاه کیفری بین المللی شکایت کند.
پذیرفته شدن فلسطین به عنوان عضو ناظر در سازمان ملل یک پیروزی بزرگ در برابر اسراییل، آمریکا و برخی دیگر از کشورهای غربی است که به دلایل مختلف با این عضویت مخالفت می کردند.  138 کشور از 193 عضو سازمان ملل به عضویت فلسطین رأی مثبت، 9 کشور رأی مخالف و 41 کشور رأی ممتنع دادند.  آرای مثبت بسی بیش از 97 رأیی بود که برای پذیرفته شدن این عضویت لازم بود. 
به گزارش خبرگزاری ها، هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا این را یک تصمیم «نادرست» ارزیابی کرد که به موانع بیشتری در راه صلح منجر خواهد شد.  برخی ناظران نیز بر این عقیده اند که شاید این پیروزی، روند صلح در خاورمیانه را که به هر حال همواره بی ثبات و شکننده بوده است، بیش از پیش به خطر بیندازد. در حالی که محمود عباس در سخنرانی خود پیش از رأی گیری تأکید کرده بود این «آخرین شانس» برای راه حل صلح آمیز تحقق دو دولت فلسطینی و اسراییلی در منطقه است که فلسطینی ها برای رسیدن به آن تلاش می کنند.
از صبح پنج شنبه و همزمان با سخنرانی محمود عباس هزاران تن در فلسطین پشتیبانی خود را از مواضع وی که از تلویزیون به طور مستقیم پخش می شد، اعلام کردند. به غیر از آمریکا و اسراییل، هفت کشور دیگر به درخواست عباس رأی منفی دادند. آلمان، انگلیس و هلند رأی ممتنع دادند و ایتالیا، فرانسه، سوییس، اسپانیا، پرتغال، اتریش، لوکزامبورگ، نروژ، دانمارک جزو کشورهایی بودند که رأی مثبت به درخواست محمود عباس دادند.
گفتنی است رژیم اسلامی ایران جزو اعضایی از سازمان ملل است که همواره با صلح بین اسراییل و فلسطین و هم چنین راه حل به رسمیت شناخته شدن دو دولت فلسطین و اسراییل در جوار یکدیگر مخالفت کرده است.