به گزارش خبرگزاری ایسنا، مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز، سه شنبه 8 اسفند، طرح کوپنی کردن کالاهایی مانند برنج، روغن و گوشت را تصویب کرد و به این ترتیب سیستم کوپنی را به اقتصاد به شدت بیمار ایران باز گرداند.
نسل پس از انقلاب اسلامی و نسلی که جنگ و اعدام را تجربه کرده است، با کوپن و اقتصاد کوپنی آشناست آن هم در دورانی که نه تورم به این اندازه بود، نه تولید داخلی هنوز چنین ورشکسته شده بود، نه قدرت خرید جامعه تا این اندازه سقوط کرده و نه پولی ملی به یکی از بی ارزش ترین واحدهای ارز جهان تبدیل شده بود. کوپنی کردن مواد غذایی ضروری در چنین شرایطی مطلقا به این معنی نیست که شهروندان تنگدست و گروه های اجتماعی محروم حتا با دریافت و ارائه کوپن می توانند از پس خرید این مواد ضروری برآیند.
کوپنی کردن بیش از آنکه به امکان تأمین این مواد برای لایه های محروم نظر داشته باشد، بر توزیع آنها متمرکز است که همچنان با قیمت های نجومی برای درصد بزرگی از جامعه دسترسی ناپذیر هستند. پس حکومت با به اصطلاح «اعطای سبد کالا به اقشار آسیب پذیر» چیزی بر درآمد این قشرهای کم درآمد و یا حتا بی درآمد نمی افزاید بلکه تنها بخشی از کالای موجود را که واردات و صادرات همه آنها در دست گروه های مافیایی و نظامی رژیم است، با قیمتی که همچنان برای این قشرهای تنگدست بسیار بالاست، توزیع می کند بدون آنکه هیچ تضمینی وجود داشته باشد که «اقشار آسیب پذیر» قادر به تهیه آن هستند و یا اساسا این کالاهای ضروری با سیستم کوپنی الزاما در اختیار آنها قرار می گیرد! کوپن فروشی و فروش کالاهای کوپنی در بازار سیاه از عوارض ناگزیر سیستم کوپنی هستند که در واقع بر مشکل اصلی می افزایند.
در آستانه انتخابات ریاست جمهوری که قرار است در بهار آینده صورت گیرد، رژیم تلاش می کند تا رأی «مستضعفان» را به هر قیمتی که می تواند بخرد. طرح کوپنی کردن را می توان از آن جمله شمرد، اگرچه کوپنی کردن کالاهای ضروری به خودی خود بیانگر وضعیتی در اقتصاد بیمار کشور است که شرایط جنگی را تداعی می کند.