یا به قراری ۱۵۰۰ دستگاه تریلی!
«ما منکر کمک به جنگ زدگان سوری نیستیم اما هر چیز حد و حسابی دارد، فکر نمی کنید در این میان روسیه که از همه منافع بیشتری می برد بیشتر از دیگران خصوصا ایران مستحق ارسال اینگونه محموله ها می باشد؟»
یک کشتی که شامل کمکهای غذایی ایران برای دولت بشار اسد بوده از طریق یکی از بنادر دریای مدیترانه وارد خاک سوریه شده است. جمهوری اسلامی ایران از حامیان سرسخت دولت بشار اسد در سوریه بهشمار میرود.
رسانههای سوری میگویند یک محموله کشتی شامل ۳۰ هزار تن مواد غذایی از ایران به منظور کمک به دولت بشار اسد به سوریه ارسال شده است.
تلویزیون دولتی سوریه نیز از ورود یک محموله ۳۰ هزار تنی مواد غذایی به کشور خبر داده که از طریق یکی از بنادر دریای مدیترانه وارد سوریه شده است. این کمکها بخشی از کمکهای دوستانه ایران به بشار اسد هستند و در زمانی ارسال میشوند که اسد خود را برای سومین بار نامزد ریاست جمهوری این کشور کرده و شورشیان خواهان برکناری او هستند.
ماه مه سال گذشته نیز ایران یک خط اعتباری ۶ / ۳ میلیارد دلاری برای سوریه گشود که دولت اسد را قادر میساخت فراوردههای نفتی خریده و ارزش پول ملی خود را حفظ کند.
سوریه تا پیش از آغاز جنگ داخلی در سال ۲۰۱۱، از دو منبع صادرات نفت و توریسم هزینههای خود را تامین میکرد. قبل از جنگ داخلی، سوریه تنها از محل فروش نفت به اروپا، ۸ میلیون دلار در روز درآمد داشت. در سال ۲۰۱۰ نیز درآمد این کشور از توریسم به ۸ میلیارد دلار میرسید.
تا پیش از ماه مه ۲۰۱۱ که جنگ داخلی در سوریه آغاز شود، این کشور بیشتر مواد غذایی مورد نیاز ۲۳ میلیون جمعیتش را در داخل تولید میکرد. اما در حال حاضر به دلیل جنگ در شهرها و روستاها، بیشتر زمینهای کشاورزی تخریب شدهاند.
بر اساس گزارش "برنامه جهانی غذا" در سازمان ملل، در حال حاضر بیش از ۴ میلیون نفر در داخل سوریه با بحران غذا روبرو هستند. این سازمان در ماه مارس امسال (۲۰۱۴) مجبور شد برای تامین غذای همه این افراد ۲۰ درصد کالری از هر بسته غذایی کم کند. هم اینک، در ماه آوریل، میزان کالری موجود در بستههای غذایی برای هر نفر به کمتر از ۱۶ درصد حد مورد نیاز بدن رسیده است.
جنگ داخلی در سوریه تا کنون بیش از ۹ میلیون آواره و بیشتر از ۱۵۰ هزار کشته بر جای گذاشته است.