"جمهوری اسلامی باید سرنگون شود"
لارستان یکی از شهرستانهای فارس و یکی از ۴۹ شهرستان اولیه تأسیس شده در سال ۱۳۱۶ است. پیش از آن لارستان یکی از ایالات ایران بود که وسعت آن به ۱۲۰۰۰ کیلومتر مربع میرسید. شهر لار مرکز شهرستان لار است که از قدیمیترین شهرهای ایران به شمار میآید...
فاصله این شهر تا مرکز استان فارس (شیراز) ۴۳۰ کیلومتر، و تا بندر عباس ۱۹۰ کیلومتر است. لار در حد فاصل شهرستانهای داراب، جهرم، خنج و لامرد قرار داشته، و در شرق و جنوب با استان هرمزگان همسایه است. از لحاظ دسترسی به دریا کوتاهترین مسیر ۱۶۰ کیلومتر است که آن را به بندر پل متصل میکند ولی به شکل خط مستقیم این فاصله به ۹۷ کیلومتر تقلیل مییابد. شهرستان لار در شمال استان هرمزگان و جنوب استان فارس مابین شهرستانهای گراش،لامرد،خنج،بستک، داراب وجهرم قرار دارد. لار پل شمال-جنوبِ خلیج فارس، و یکی از دروازههای خروجی-ورودی کشور به دریاهای آزاد است. لارستان از گذشتههای دور محل اقامت و رفت و آمد بازرگانان ایرانی و خارجی بوده است.
(در دوران قدیم به منطقه وسیعی از جنوب ایران پارسیان اطلاق میشدهاست. که تمام مناطق: بندر گمبرون(بندر عباس)، لامرد،بندر لنگه،بندر خمیر،کیش،تنب بزرگ و کوچک، بستک، لار،مهر،عسلویه،شهرستان کنگان،جهرم،زرین دشت و فورگ و داراببودهاست.)
زبان لاری شاخهای از پهلوی باستان است که با فارسی امروز بسیار متفاوت است این زبان زبان ساکنان جنوبی استان فارس و استان هرمزگان است، در بعضی از مناطق و روستاها لهجهها متفاوت است، این زبان در جای جای لارستان نمودهای گوناگونی دارد که بیشتر این تفاوتها در تلفظ واژگان است شایان ذکر است که گویش خنجی نیز در راستا و هم سطح لاری قرار دارد که هر دو گویش، واژگان قدیمی و فارسی اصیل را در بردارند.
از جمله مناطقی که با این زبان، تنها با اندکی تفاوت صحبت میکنند: اوز، خور، لار، بنارویه، بستک و جناح (بندرعباس)، بیرم، جویم، کهنویه، خنج، فیشور، گلار و فداغ، کرمستج، بند لنگه، پارسیان، میناب، خمیر، کنگ٬بندر چارک، قشم، بردستان، ارد، هرم وکاریان، [لارستان بزرگ و هرمزگان] لازم به ذکر است بخش عظیمی از سکنه لارستانی تبار و هرمزگانیِ مقیم کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس (امارات، عمان، عربستان، قطر، بحرین، کویت) هم به این زبان تکلم میکنند. از زمانهای دور تا به حال کسانیکه به این زبان صحبت میکردند با سایر هم زبانانشان احساس نزدیکی و مهربانی به خصوصی داشتهاند که شاید حاصل خونگرمی جنوبیها باشد لاری زبانها برای اشاره به هم زبانانشان از واژه «خودمونی» استفاده میکنند البته همهٔ زبانها و اقوام دیگر هم کم یا زیاد این احساسات را نسبت به قومیت یا هم زبانان خود دارند اما این احساس در میان لاری زبانها بسیار محسوستر از معمول است.
بنا به آمارهای غیر رسمی متکلمین به زبان اچمی در شمال و جنوب خلیج فارس ۳٫۵۰۰٫۰۰۰ نفر برآورد میشوند.
منطقه حفاظت شده هرمود
منطقه حفاظت شده هرمود در موقعیت جغرافیایی N2729 E5418 در بین استانهای فارس و هرمزگان واقع است. این منطقه که در شرق لارستان و در مرز مشترک استان فارس و هرمزگان قرار گرفته در حدود ۶۲۵‚۲۰۱ هکتار وسعت دارد. این منطقه به علت شرایط خاص زیستگاهی، از نظر برخورداری از گونههای گیاهی و جانوری خاصِ مناطق گرمسیری و قوچ لارستان، یکی از مناطق بینظیر و قابل توجه گردشگاهی و پژوهشی است. طبق مصوبه شورای عالی محیط زیست ۲۰۱ هزار هکتار تحت عنوان منطقه حفاظت شده در ۴۰ کیلومتری شرق لار به نام هرمود اعلام شد. بخشی از رودخانه شور که از غرب به شرق جاری است سراسر مرز شمالی منطقه را تشکیل میدهد. مرز غربی و جنوبی منطقه جاده لارـ بندرعباس است. هدف از اعلام این منطقه به عنوان منطقه حفاظت شده حفاظت از قوچ نادر لارستان است. چشم اندازهای زیبای منطقه به خصوص کوه شب به ارتفاع ۲۶۸۲ متر بلندترین کوه لار در دشت جیحون با پوشش گیاهی عالی است.
از گیاهان منطقه میتوان آکاسیا، کنار، کهور، استنبراق، بادام کوهی، بنه، کیکم، زیتون، سرو کوهی، مورخش شاخ غزالی، گیاهان شورپسند، گز قیچ، نخل، نیزار، پده، انار شیطان، گیاهان صخره، چسب پامچال و لکچی را نام برد و از گونههای جانوری میتوان به بز، قوچِ لارستان و میشِ لارستان، جبنیر، پلنگ، کفتار، گرگ، روباه معمولی، شاه روباه و شغال، انواع گربه وحشی، تشی، خارپشت، هوبره، چاخ لق، کوکر، کبوتر، قمری، چکاوک، چکچک، جغد، خور، سبزقبا، کبک، تیهو و لیکو، انواع پرندگان شکاری و لاشخور، شهدخوار، سسک، توکا، طرقه، کمرکولی، دارکوب و انواع پرندگان مهاجر مانند حواصیل، لک لک سیاه، اردک، آبچلیک، دیدومک وخزندگان انواع بسیارمختلفی از مارمولکها و مارها و اخیرا گزارشاتی در مورد مشاهده یوزپلنگ و خرس سیاه داده شده. به منظور تامین آب حیات وحش غیر از چشمهها و منابع آب موجود سه آبشخور مصنوعی و دو تلمبه بادی طراحی و نصب و آب انبار موجود مرمت و بازسازی شده است.
نقشه لارستان در باستان که توسط رند مکنلی ترسیم شده:
امیدوارم کمی بیشتر با لارستان و این منطقه جالب از کشورمان آشنا شده باشید اما یک نکته مهم در این مطالب آمده بود و آن این نکته است که: هدف از اعلام این منطقه به عنوان منطقه حفاظت شده حفاظت از قوچ نادر لارستان است. یعنی ۲۰۱ هزار هکتار تحت عنوان منطقه حفاظت شده در ۴۰ کیلومتری شرق لار به نام هرمود اعلام شد فقط به دلیل محافظت از یک گونه نادر قوچ و آن اهمیت مسئله را نشان می دهد.
اگر گزارش قبلی را نخوانده اید حتما بخوانید و گزارشهای بعدی را هم دنبال نمایید تا به عمق فاجعه ای که در طول ۳۶ سال حکومت ننگین مشتی نادان و فاسد در کشور عزیزمان ایران رخ داده بیشتر آشنا شوید.