یکشنبه، بهمن ۱۵، ۱۳۹۱

دهه «زجر» برای مطبوعات غیر حکومتی

image
با دستگیری جمعی از روزنامه‌نگاران به بهانه ارتباط با رسانه‌های بیگانه، فضای مطبوعات در دهه «فجر» برای جامعه روزنامه‌نگاری غیر حکومتی سخت‌تر و بسته‌تر شده است. نمایندگان تندروی مجلس نیز با تقدیر از برخورد وزارت اطلاعات با «عوامل رسانه‌ای غرب در کشور» بر زجر اهالی رسانه می‌افزایند.

در شرایطی که برخی از متهمان مالی و امنیتی با وثیقه‌های چند میلیارد تومانی آزاد هستند، گروهی از روزنامه‌نگاران بی‌پناه، در زمان شادباش جمهوری اسلامی به مناسبت دهه فجر، چیزی جز زجر نصیب نبرده‌اند.
برخی از نمایندگان مجلس برای اینکه شرایط را به ضرر این روزنامه‌نگاران بدتر کنند، جز پاشیدن نمک در زخم‌ها کاری نکرده‌اند. سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس با تشکر از وزارت اطلاعات به خاطر  برخورد با «عوامل رسانه‌ای غرب در کشور»، خواهان استمرار اقدامات این نهاد امنیتی شده است. حجت‌الاسلام سید علی طاهری می‌گوید: «همکاری برخی از افراد در داخل با رسانه‌های استکبار و دستگیری آنها توسط وزارت اطلاعات هشداری جدی برای مسئولان است تا نسبت به برنامه‌ریزیها و توطئه‌چینی‌های دشمن در عرصه‌های مختلف اشراف کامل داشته باشند که مورد اخیر نمونه‌ای از این توطئه‌ها بوده اما دشمنان دست بردار نیستند و ما باید دقت لازم در این عرصه را داشته باشیم. قدام به موقع وزارت اطلاعات در دستگیری عوامل رسانه ای غرب در کشور و همچنین اقدامات آنها در سالهای اخیر بیانگر اشراف کامل آنها بر اقدامات جاسوسی معاندان است و ما خواهان استمرار این اقدامات و تقویت وزارت اطلاعات در فعالیتهای خود هستیم.»
روزنامه کیهان نیز که زیر نظر نماینده آیت الله خامنه‌ای اداره می‌شود، مدعی است که روزنامه‌نگاران بازداشتی که برای انگلستان فعالیت می‌کرده و از مدت‌ها پیش زیر نظر بوده‌اند: «طي هفته گذشته حدود ۱۶ نفر از همكاران برخي روزنامه ها و رسانه هاي زنجيره اي كه فعاليت آنها از ماه ها پيش تحت كنترل وزارت اطلاعات قرار داشت، دستگير شدند. اين افراد در روزنامه هاي اعتماد و شرق و آرمان، هفته نامه آسمان، خبرگزاري ايلنا و سايت هاي بازتاب و جماران فعاليت مي كردند و پيش از اين در برخي نشريات شبه زنجيره اي نيز سابقه حضور داشته اند. اهميت اين شبكه در جمع آوري اطلاعات براي لندن به حدي بود كه بلافاصله باعث واكنش توأم با عصبانيت و دستپاچگي معاون وزارت خارجه انگليس شد. الستر برت نسبت به بازداشت اين شبكه ابراز ناخرسندي كرده و مدعي شده بود: از دريافت گزارش بازداشت شماري از روزنامه نگاران ايراني به صرف اتهام داشتن ارتباط با روزنامه نگاران خارجي به شدت نگران شدم. اين بازداشت هاي هدفمند، بخشي از تلاش مقامات ايران براي محدود كردن آزادي بيان و خاموش كردن صداهاي مستقل در اين كشور است. من از ايران مي خواهم اين افراد را آزاد كند.»
عزت‌الله یوسفیان، نماینده آمل در مجلس نیز در گفتگو با سایت امنیتی بولتن‌نیوز گفت: «متاسفانه برخی افراد فریب این روباه پیر را خورده و در دام آنها افتادند و در کنار رسانه ایی که فعالیت می کردند، برای بی بی سی فارسی و رسانه های استکباری هم فعالیت هایی انجام دادند. یکی از وظایف وزارت اطلاعات تامین امنیت در داخل کشور از طریق مقابله با نقشه‌ها و ترفندهای شوم دشمنان است که در همین راستا افرادی که خواسته و یا ناخواسته برای رسانه های استکباری کار می‌کردند و با دادن اطلاعات و اخبار کشور در راستای اهداف دشمن فعالیت داشتند را بازداشت کرد. ما در مجلس شورای اسلامی ضمن حمایت از وزارت اطلاعات از مسئولین می خواهیم تا باجدیت در انجام وظایف خود فعال باشند و در این مسیر هرگز کوتاهی نکنند.»
با توجه به طرح اتهام‌های جدیدی از جمله دریافت حقوق‌های چند هزار دلاری از بی‌بی‌سی از سوی برخی خبرنگاران، می‌توان حدس زد که دامنه اتهام‌ها فراتر هم خواهد رفت.
نظام در دهه فجر، جز زجر برای گروهی که اکثرا بعد از انقلاب زاده شده‌اند به همراه نیاورده است.