مرگ منصور کوشان، نویسنده، نمایشنامهنویس، کارگردان تئاتر و روزنامهنگار که چند روز پیش، پس از طی یک دوره سخت و طولانی سرطان و شیمیدرمانی درگذشت، تنها از این نظر اهمیت ندارد که یکی از اهالی قلم از میان ما رفته که مصیبت اندکی هم نیست، بلکه از آن رو مهم است که او در سالهای فعالیت فرهنگیاش، در کنار کار نوشتن و کارگردانی، گفتن از حق آزادی بیان اندیشه و اهمیت مبارزه با سانسور را به عنوان یکی از اصول جدی در فعالیتهایش مورد توجه قرار داده بود.
۲۵ سال پیش در روز ۱۴ فوریه ۱۹۸۹ آیتالله خمینی رهبر سیاسی و مذهبی انقلاب اسلامیدر ایران و نظام برآمده از آن، فتوای قتل سلمان رشدی نویسنده انگلیسی هندیتبار را صادر کرد و با این کار نه تنها به روی هنر و ادبیات مدرن بلکه اساسا بر تاریخ هنر و ادبیات شمشیر کشید. این فتوا یک پدیده ناب در نبرد بین تفکر سنتی و مدرن، و ماجرای رشدی یک نمونه دردناک و بی نظیر در تاریخ ادبیات است. برای یک نویسنده مجازاتی بالاتر از این نیست که بیشترین اظهارنظر کنندگان کتابش، اثر او را اصلاً نخوانده باشند!
۲۲ بهمن ۹۲- سی و پنج سال از زمانی میگذرد که مهشید امیرشاهی، نویسنده، قصه پرداز و داستان نویس توانای ایران، در هیاهوی نشئگی انقلابی که همه، از جمله مطبوعات را فرا گرفته بود، صدای خود را در نامه ای به روزنامه «آیندگان» خطاب به سیاسیون و روشنفکران ایران در ضرورت پشتیبانی از دکتر شاپور بختیار، نخست وزیر وقت، بلند کرد. صدایی که البته هیچ پاسخی نیافت و پژواک آن کمتر از یک هفته بعد در غرش موتور جت فرانسوی که روح الله خمینی را با توافق غرب در تهران فرود آورد، گم شد.
در بیستمین سالروز درگذشت شاپور بختیار آخرین نخست وزیر شاه, نگاهی به زندگی شاپور بختیار و کوشش او در دولت ۳۷ روزه اش در ایران و سرانجام ترور شاپور بختیار در خانه مسکونی اش در پاریس داریم.
چنانچه مناسبات نظام مستبد جمهوری اسلامیبا غرب رو به بهبودی رود، چه ضمانتی است که امکانات ناشی از این مناسبات در راستای بهبود وضعیت معیشتی و رفاه و امنیت و سربلندی ملت ایران قرار گیرد و نه در راستای ماجراجوییهای تازه در عرصه بینالمللی از جمله در سوریه و عراق و همه اینها باز هم فقط در خدمت بقای نظام جمهوری اسلامی؟!
کیهان آنلاین: دلایل ۳۵ سال پایداری رژیم اسلامیایران را در چه میدانید؟ آن هم در حالی که حتا خود رژیم نیز میداند محبوبیتی در میان مردم ندارد. شاهزاده رضا پهلوی: جمهوری اسلامیاز همان ابتدای استقرار در کشورمان، به دلیل عدم کفایت در مملکتداری و با فاکتورگرفتن اصل شایستهسالاری همه زیرساختهای بنیادین کشور را به نابودی کشانده است. در چنین شرایطی که هرج و مرج در همه لایههای جامعه نفوذ کرده، مجموعهای از عوامل و فاکتورهای مختلف به شرح زیر موجبِ نه «پایداری» بلکه «نظامداری» رژیم جمهوری اسلامیدر طی سی و پنج سال گذشته شده است:
آیت اللهه حسین کاظمینی بروجردی، زندانی عقیدتی، به مناسبت ۳۵ سال سالگرد انقلاب اسلامیاز زندان اوین پیامیفرستاده و یادآور شده است که راهپیمایی ۲۲ بهمن که هر روز همراه با تدارکات و تبلیغات رژیم انجام میشود، نشانه مقبولیت نظام نیست و اکثریت قاطع مردم مخالف این حکومت و اساسا اسلام سیاسی هستند.بار دیگر بهمن آمد، با باری از خجلت و شرمساری در اوراق مثبوته ی تاریخی که لکه ننگی بر دامان تقویم بشری، نقش داد که به تدریج در طی سی و پنج سال عمر وقاحت بار و ننگین انقلاب نامشروع و نامعقول، تمامیپهنه ایران غارت شده را به سیاهی کشاند،
عزا عزاست بهمن ماه عزاست بهمن ملت بزرگ ایران صاحب عزاست بهمن عزا عزاست ایران ماه عزاست ایران خمینی اهرمن عامل عزاست ایران عزا عزاست بهمن ماه عزاست بهمن ملت بزرگ ایران صاحب عزاست بهمن عزا عزاست ایران ماه عزاست ایران خامنه ای جلاد عامل عزاست ایران عزا عزاست امروز روز عزاست امروز بهمن بیست و دو شام سیاهی ست برو